حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، نهمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با خانم یسنا حیدری (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی ترنم؛ استان خراسان شمالی؛ شهر بجنورد) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.
لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد، لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.
*** ضمن سلام و احترام؛ لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید
سلام و عرض احترام؛ یسنا حیدری هستم کارشناس مددکاری اجتماعی و کارشناس ارشد روانشناسی، موسس و مسئول فنی کلینیک مددکاری اجتماعی ترنم زندگی می باشم.
* از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟
از سال ۱۳۸۸ کلینیک مددکاری اجتماعی ترنم فعالیت خود با محوریت خدمات رسانی به زنان سرپرست خانوار و فرزندان شبه خانواده آغاز نموده است و از سال ۹۰ دامنه ی فعالیتها گسترش یافته و خدمات مربوط به توانبخشی و معلولین نیز به محورهای فعالیتی ما اضافه گردیده است.
* با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید
ارگانهایی که با آنها همکاری داریم شامل سازمان بهزیستی، استانداری، نیروی انتظامی، جهاد دانشگاهی، دادگستری، کانون جامعه شناسان میباشد. قابل به ذکر است این مرکز علاوه بر ارائه خدمات مددکاری و مشاوره فردی و برنامه ریزی شغلی و توانمندسازی جامعه هدف در حیطه مددکاری گروهی و اجتماعی، بصورت اجتماع محور نیز فعال بوده است. از برنامه های اجرایی کلینیک میتوان به موارد ذیل اشاره نمود: پایش مهدهای کودک اجرای طرح فقر قابلیتی، اجرای طرح تاب آوری زنان محله آسیب، اجرای طرح اجتماع محور تأمین مالی خرد، پایگاه های خدمات اجتماعی، اجرای فعالیتهای پژوهشی در زمینه آسیبهای اجتماعی با محوریت زنان و کودکان و اجرای طرح اجتماع محور مسئله یابی مشارکتی نهاد خانواده و بصورت خلاصه محور اصلی فعالیت کلینیک فرد، نهاد خانواده و آسیب های اجتماعی در سطح اجتماع می باشد.
* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟
بنظر من تا زمانی که کلینیکهای مددکاری اجتماعی وابسته به یک ارگان فعالیت مینمایند متأسفانه پیشرفتی نخواهند داشت. زمانی ما میتوانیم پیشرفت کنیم که با هم متحد و حیطه فعالیت های خود را در زمینه های اجتماعی افزایش دهیم. به امید فردایی بهتر و روشنتر برای تمام کلینیکهای مددکاری و مددکاران کشور
مصاحبه و گردآوری: هما صدری